Preprost recept s sladkim krompirjem, za katerim nori ves splet (in svet)

Tudi vi obožujete sladek krompir?

Hranilno bogatejša različica krompirja, o kateri zadnje čase slišimo same lepe stvari, postaja vse bolj priljubljena tudi pri nas. Skoraj vsak, ki vsaj nekoliko pazi na to, kaj vsakodnevno vnese v svoje telo, ga pogosto vključuje v tedenski jedilnik.

Če ga imate radi tudi vi, vas vprašamo, kako kreativni ste pri njegovi pripravi. Odličen je že, če ga preprosto spečemo v pečici, a danes vam razkrivamo malce izboljšano različico, ki je še vedno preprosta, na vaših brbončicah pa pusti precej močnejši vtis.

Za tem receptom nori ves splet – gre namreč za najbolj priljubljen recept s sladkim krompirjem na Pinterestu, ki ga je shranilo več kot 335 tisoč uporabnikov – kmalu pa boste za njim noreli tudi vi.

Poizkusite!

Recept je tako preprost, da zanj ne bomo potrebovali niti tehtnice niti merice z merilno skalo. Na vašem pultu boste potrebovali le:

– 4 sladke krompirje
– nekaj kapljic oljčnega olja
– 3 velike žlice masla
– 4 strti stroki česna
– pest sesekljanega svežega peteršilja
– sol in poper
– nariban parmezan

Priprava

1. Postopek je sila preprost. Krompirje prerežete na pol. Nato segrejte pečico ali zavrite vodo. Na oba načina lahko namreč toplotno obdelate sladke krompirje, preden se lotite nadaljnje priprave. Ko bodo ti dovolj skuhani / pečeni, da boste vanje lahko brez težav zapičili vilico, jih odložite na sobno temperaturo.

2. Pekač obložite s papirjem za peko ter nanj postavite mehak sladek krompir, nato pa jih potlačite z vilico (kot lahko vidite na naslovni fotografiji).

3. V posodici zmešajte strt česen, nasesekljan peteršilj in toplo maslo. Mešanico prelijte po sladkem krompirju ter zabelite še z nekaj kapljami oljčnega olja. Solite in poprajte po okusu.

4. Pecite približno 15 minut, dokler robovi niso hrustljavo zapečeni, nato pa potresite z zajetno količino sveže naribanega parmezana.

5. Postrezite ob solati ali mesni prilogi.

Poizkusite še: To je najbolj popularen recept za slastno pecivo na Pinterestu

Fotografija: Pinterest
Vir: Cafe Delites

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed