Odprta Kuhinja

Preprosta čemaževa pita z lososom

Odpri galerijo
A+   A-
Preprosta in hitra za pripravo, sploh če pogoljufamo in uporabimo kar kupljeno vlečeno testo.


Sestavine


- vlečeno testo
- 300 g lososa
- šop čemaža (30 g)
- 4 dl smetane za kuhanje
- 2 jajci
- 20 g stopljenega masla
- zvrhana žlička soli
- poper

ni podpisa
ni podpisa


Priprava


1. Pripravimo pekač premera 28 cm in ga namažemo z maslom.

2. Na pekač položimo list vlečenega testa, ki smo ga obrezali tako, da sega do roba. Testo povrhu premažemo z maslom in nanj položimo naslednji list vlečenega testa. To ponovimo šest- do sedemkrat.

3. Čemaž damo za pol minute v vrelo vodo, odcedimo, malo vode prihranimo.

4. V sekljalnik damo odcejen čemaž in malo vode, ki smo jo prihranili (npr. 0,5 dl), in dobro sesekljamo.

5. V posodi zmešamo jajci in 4 dl smetane. Tej zmesi dodamo sesekljan čemaž. Nadev posolimo, malo popopramo in še enkrat premešamo ter vlijemo na pekač s testom.

6. Lososa narežemo na koščke, pokapamo z oljčnim oljem in posolimo. Razporedimo ga po drugem pekaču in damo v ogreto pečico na 200 stopinj za 6 minut.

7. Ko je losos pečen, ga enakomerno razporedimo po nadevu.

8. Nato damo pekač s pito v pečico, temperaturo zmanjšamo na 170 stopinj in po približno 40 minutah je jed gotova. Lahko začnemo uživati v super lahki, okusni in sočni spomladanski jedi …
Preberite še: Topla krompirjeva solata z lososom, špinačo, koprom in kislo smetano

Fotografija in recept: Daniel Vincek
Datum Objave: 13.4.2020 ob 07:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: