Preprosta lazanja iz petih sestavin, pripravljena v petih minutah

Lazanja je lahko tudi hitro pripravljena.

Lazanja je nadvse priljubljena jed, njena priprava pa vam lahko vzame kar nekaj časa. No, ni nujno! Nared je lahko tudi na lažji način in je tako nadvse primerna jed za hitro kosilo med tednom. Ne verjamete? Naj vam razkrijemo recept.

Italijansko zloženko z mletim mesom in testeninami lahko izdelate na sto načinov. In eden od njih vam bo vzel le pet minut časa v dnevu, recept pa je tako preprost, da so ga na spletu poimenovali kar »lena lazanja«. Čeprav se sliši neverjetno, jo je namreč mogoče pripraviti tudi tako, da umažete le dve posodi. Potrebovali pa boste le pet sestavin. Pa začnimo!

Preberite tudi: Slovenka, ki je obnorela Kickstarter s kuharsko knjigo

Sestavine

– 500 g rikote
– 200 g naribane mocarele
– 1 kozarec paradižnikove mezge (ali pripravljene mesne omake)
– 3 pesti sveže mlade špinače
– testenine za lazanjo, ki jih ni potrebno kuhati
– sol in poper

Priprava

1. V posodi zmešajte ¾ ribane mocarele z rikoto. Solite in popoprajte po okusu.

2. Nato pripravite pekač za lazanjo. Dno premažite s prvim slojem omake, nato nanj položite lističe testenin.

3. Testenine premažite z novim slojem omake in nato rikote.

4. Potresite s špinačnimi listi in ponovite postopek, da bo lazanja segala do vrha pekača.

5. Zadnji sloj testenin premažite z rikoto in čez potresite mocarelo.

6. Prekrijte z aluminijasto folijo in postavite v že ogreto pečico. Pecite 50 minut pri 190 stopinjah.

Preberite še: Mariah Dolenc, Američanka v Sloveniji: »Vedno se mi je zdelo smešno, kako vas skrbi, da bi gostje domov odšli lačni«

Fotografija: Getty Images
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana