
Lazanja je lahko tudi hitro pripravljena.
Lazanja je nadvse priljubljena jed, njena priprava pa vam lahko vzame kar nekaj časa. No, ni nujno! Nared je lahko tudi na lažji način in je tako nadvse primerna jed za hitro kosilo med tednom. Ne verjamete? Naj vam razkrijemo recept.
Italijansko zloženko z mletim mesom in testeninami lahko izdelate na sto načinov. In eden od njih vam bo vzel le pet minut časa v dnevu, recept pa je tako preprost, da so ga na spletu poimenovali kar »lena lazanja«. Čeprav se sliši neverjetno, jo je namreč mogoče pripraviti tudi tako, da umažete le dve posodi. Potrebovali pa boste le pet sestavin. Pa začnimo!
Preberite tudi: Slovenka, ki je obnorela Kickstarter s kuharsko knjigo
Sestavine
– 500 g rikote
– 200 g naribane mocarele
– 1 kozarec paradižnikove mezge (ali pripravljene mesne omake)
– 3 pesti sveže mlade špinače
– testenine za lazanjo, ki jih ni potrebno kuhati
– sol in poper
Priprava
1. V posodi zmešajte ¾ ribane mocarele z rikoto. Solite in popoprajte po okusu.
2. Nato pripravite pekač za lazanjo. Dno premažite s prvim slojem omake, nato nanj položite lističe testenin.
3. Testenine premažite z novim slojem omake in nato rikote.
4. Potresite s špinačnimi listi in ponovite postopek, da bo lazanja segala do vrha pekača.
5. Zadnji sloj testenin premažite z rikoto in čez potresite mocarelo.
6. Prekrijte z aluminijasto folijo in postavite v že ogreto pečico. Pecite 50 minut pri 190 stopinjah.