Priljubljeni načini zlaganja prtičkov za lepo praznično omizje (VIDEO)

Že veste, kako se boste letos poigrali z božičnimi ali silvestrskimi pogrinjki? To so trenutno najbolj priljubljeni načini zlaganja prtičkov.

Pred nami so najlepši praznični dnevi, ko bomo za mizo sedeli s svojimi najdražjimi ter uživali v odlični hrani, pijači in družbi. Božično vzdušje bo gotovo nekaj posebnega že zaradi odličnih jedi, mizo pa lahko popestrimo tudi s prazničnimi dekoracijami. Na spletu smo zasledili preprost način zlaganja prtičkov v simpatične smrečice, pentlje in vrtnice, ki bodo na mizi videti naravnost čudovito. Najlepše bodo, če zanje uporabimo serviete iz blaga, lahko pa jih zložimo tudi iz papirnatih prtičkov. Kako se jih lotiti? Oglejte si v spodnjih videovodnikih.

Priporočamo: 5 potic za božič

Smrečice

Trenutno najbolj popularen način za praznično zlaganje prtičkov. Najprej kvadraten prtiček razgrnemo po mizi in ga prepognemo čez polovico. Nato vse skupaj prepognemo še čez polovico in kvadrat obrnemo tako, da je del, kjer je več slojev robov, na vrhu. Robove nato enega po enega zapognemo proti spodnjem delu, levo in desno stran pa spodvihamo. Nato zapognemo še zavihke in skrajni spodnji del.

Pentlje

Za pentlje bomo poleg prtička potrebovali še okrasne obroče zanje. Prtiček najprej prepognemo v trikotnik. Zgornji del zapognemo navzdol, ter ga prekrijemo z daljšim spodnjim robom, da dobimo podolgovat trak. Levi in desni del zapognemo tako, da dobimo dve ušesci, nato pa čez le še nadenemo prstan.

Vrtnice

Prtiček prepognemo v trikotnik, tako da je daljši rob vzporeden z robom mize. Nato ga zvijemo v nekakšno kačo, nato še v polžka. Robove le še zataknemo in razprostremo spodnji del, da bo vrtnica lepo stala na krožnikih ali ob njih.

Preberite še: Najboljša omaka za k pečenki, pripravljena po receptu naših babic

Fotografija: Redphotographer/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana