Odprta Kuhinja

Preprosto razkoščičevanje češenj s pripomočkom, ki ga imamo vsi doma

Odpri galerijo
A+   A-
Sezona češenj je tu, če jih imate namen porabiti v kakšni sladici, pa vam bo gotovo prišel prav spodnji trik, kako jih razkoščičiti.



Vreme to pomlad ni prizanašalo sadnemu drevju, če pa ste imeli srečo, so drevesa pred vašo hišo v tem trenutku polna rdečih češenj. Surove so seveda odlične, priležejo pa se tudi v marsikateri sladici. Samo pomislite na češnjev štrudelj, sploh obstaja še kaj boljšega?

Razkoščičite goro češenj v le nekaj minutah


No, če se ga boste lotili pripravljati sami, vam bo gotovo všeč naš namig, kako po hitrem postopku izkoščičiti goro češenj. To opravilo zna namreč biti kar zamudno, da radi prihranimo čas, kjer se v kuhinji to da, pa tako in tako že veste. Za razkoščičevanje bomo tako uporabili pripomoček, ki ga gotovo premore vsaka kuhinja, navadno pa ga uporabljamo za čisto nekaj drugega. Potrebujemo namreč kuhinjski lij, ki ga bomo za današnje opravilo obrnili na glavo.

https://www.youtube.com/watch?v=VaACEbktFuU&fbclid=IwAR1tpdOnj5h_1as71GsTWqJbnmUQOVovij7dFIgbWUzjSOr8f7bLTbIeJ3o

Kot ste lahko videli v zgornjem posnetku, tokrat za razkoščičevanje češenj ne bomo potrebovali noža. Namesto tega bomo na kuhinjski pult postavili narobe obrnjen lij ter z njegovo pomočjo odstranili koščice. Najprej s češenj odstranimo peclje, nato pa jih tam, kjer so se držali, prislonimo na lij. Potisnemo navzdol in pritisk bo koščico preprosto odstranil od češnjevega mesa. Po tem postopku bo razkoščičevanje hitro končano in zavitek bo tako kaj hitro pripravljen. Morda pa se boste raje lotili več kot slastne pudingove pite s češnjami po receptu blogerke Urške Fartelj?  Ali pa mogoče neverjetno okusnega češnjevega klafutija priznanega francoskega kuharja?

Izbiro recepta seveda prepuščamo vam. Prepričani pa smo, da boste nad zgornjim trikom prijetno presenečeni. Oh, in še recept za štrudelj vam izdamo. Tokrat smo ga pripravili malce drugače, v obliki prikupnih vozličkov. 
Preberite še: Kako shraniti češnje, da bodo ostale hrustljave

Fotografija: gorchittza2012/Getty Images
Datum Objave: 15.6.2021 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj