Pri tej temperaturi pečice bo skorjica mladega krompirja najbolj hrustljava
Odpri galerijo
A+ A-
Njive in vrtovi so te dni polni mladega krompirja, mi pa smo se ga seveda odločili pripraviti na najbolj priljubljen način - pečenega v pečici.
Skrivnost hrustljave skorjice
Pri mladem krompirju je olupek tako tanek, da ne potrebujemo nobene posebne tehnike, da bi postala hrustljava. Krompir le operemo in do suhega obrišemo ter ga postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Tudi maščobe ne potrebujemo veliko. Vse skupaj le poškropimo z malce oljčnega olja ali kančkom stopljenega masla. Najbolj hrustljavo se bo krompir zapekel pri temperaturi 220 stopinj Celzija. Najbolje pa je, da pečico segrejemo, še preden vanjo potisnemo krompir.
Recept za mladi krompir z zelišči
Sestavine
- 500 g mladega krompirja
- 1 žlica provansalskih zelišč (mešanica rožmarina, bazilike, timijana ...)
- 3 stroki česna
- 60 ml oljčnega olja
- sol in poper
Priprava
1. Segrejte pečico na 220 stopinj Celzija. V veliko posodo stresite mladi krompir, v manjši pa zmešajte olje, zelišča, strt česen. Vsebino majhne posode nato zlijte v veliko in vse dobro premešajte.
2. Krompir stresite na pekač in ga enakomerno razporedite. Vse skupaj porinite v pečico in pecite, dokler krompir ni zlato rjavo pečen. Postrezite ga okrašenega s sveže sesekljanim peteršiljem in prelitega z nekaj kapljicami oljčnega olja.
Hrustljavo pečen mlad krompir
Na maslu pečen mlad krompir in korenje
Pečen mladi krompir na dva načina
Pečen mladi krompir s koromačem
Fotografija: Rus32/Getty Images
Datum Objave: 2.8.2022 ob 08:08