Polentni kanapeji

Za lahko malico ali večerjo pripravimo prigrizke z zelenjavo, sirom, sadjem ali mesninami.

Za majhne prigrizke lahko namesto kruha ali krekerjev uporabimo rezine polente, ki mora biti skuhana v čvrsto zmes. Polento razrežemo na poljubne koščke, kvadratke ali kroge, lahko pa z modelčki za piškote oblikujemo tudi druge like, s čimer bomo pritegnili zlasti otroke. Popečemo jih z obeh strani in obložimo s poljubnimi sestavinami, z zelenjavo, sirom, pršutom ali drugimi mesninami. Če jih pokapljamo z medom in obložimo s svežim sadjem, dobimo sijajno sladico za poletne dni. Prigrizki so lahko topli ali hladni, če želimo, da jih bomo lahko jedli z roko, naj bodo čim manjši.

Sestavine

– 300 g koruznega zdroba
– 1 rezina masla
– 1 žlica naribanega parmezana
– 0,5 kg paradižnika češnjevca
– 150 g skute
– 2–3 stroki česna
– sol, oljčno olje
– sveža bazilika

Priprava

1. Polento skuhamo po navodilih na vrečki. Še vroči primešamo maslo in nariban sir. Stresemo na pladenj in enakomerno razporedimo dober centimeter na debelo. Dobro ohladimo in razrežemo na kvadratke s stranico približno štiri centimetre. Na obeh straneh zlato zapečemo v ponvi ali na žaru. Uporabimo karseda malo olja. Skuto gladko zmešamo, solimo in ji dodamo strt česen.

2. Paradižnike na hitro popečemo na žaru ali v ponvi. Polento zložimo na krožnike ali pladenj. Na vsako naložimo paradižnike, žličko skute in okrasimo z lističi bazilike.

Poizkusite še: Jogurtovo poletno pecivo z marelicami in cvetovi plavice

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed