Polnozrnati kruhki s kozjim sirom, figami in medom

Recept za dve osebi ali štiri kruhke.

Sestavine

– 4 rezine polnozrnatega kruha
– 8 rezin kozjega sira
– 4 zrele fige
– pest zrelih robidnic
– žlica medu
– pest praženih lešnikov
– ščepec soli ali solnega cveta

Priprava

1. Fige in robidnice splaknemo in osušimo. Fige narežemo na tanke rezine, robidnice pa po dolgem razpolovimo. Pražene lešnike sesekljamo.

2. Kozji sir narežemo na tanke rezine in postavimo na kruhke. Čez sir položimo še rezine fig in dodamo razpolovljene robidnice, ki jih obrnemo s prerezano stranjo navzdol. Tako bodo lažje obstale na kruhu.

3. Obložene kruhke pokapamo z medom in posujemo s sesekljanimi lešniki ter čisto rahlo posolimo.

Nasvet: Če bomo kruh pred uporabo popekli, bo še bolj okusen in hrustljav. Tako lahko torej porabimo tudi ostanke starejšega in bolj suhega. Preden ga popečemo, ga lahko še premažemo z maslom.
Namig: Zdrav zajtrk, ki po okusu nostalgično spominja na kruh z maslom in marmelado, pa vendar je pripravljen iz svežih sestavin in brez predelanega sladkorja. Za piko na i obložene kruhke še čisto majčkeno posolimo, najbolje z nežnim solnim cvetom, ki bo okrepil okuse.
Priporočamo še: Osnovna pravila in prepovedi za bleščeče vinske kozarce

Recept in fotografija: Kristina Jug, Mitja Bezenšek/Vibrantplate.com

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed