Prikrojili smo si uspešnico Gordona Ramsaya: njegov ameriški zajtrk je boljši z …

Krompirjeva omleta, jajca, namesto slanine pa kranjska.

Prejšnji teden smo objavili prispevek o novem receptu slovitega kuharja, ki je v štirih dneh požel več kot dva milijona ogledov, navdušenja pa kar ni konec. Odločili smo se, da navodila tako opevane jedi preizkusimo in se prepričamo, ali gre le za lep video ali si tudi v resnici zasluži pohvalo.

Že takoj se nam je zataknilo, saj nismo imeli ne dovolj velike ponve, ki bi jo lahko uporabili tako na ognju kot v pečici, ne slanine, ki jo kuhar priporoča. Recept bi preizkusili tudi brez mesnega dela, a se je v hladilniku našla kranjska klobasa, ki smo si jo drznili uporabiti kot nadomestek. Ne boste verjeli, skuhana, narezana in nato popražena na olju, maslu in rjavem sladkorju je prava poslastica in prepričani smo, da bi bil tudi Grodon Ramsay navdušen.

Nadomestljiva je tudi ponev, ki jo zvezdnik uporablja za pripravo jedi. Prav nič ne gre namreč narobe, če krompirjevo omleto spečemo v navadni teflonki, jo obrnemo s krožnikom in nadaljujemo po receptu. Pečico enostavno zamenjamo za pokrovko, pri tem pa vam zagotavljamo, da boste lahko na tak način pečenje jajc še lažje nadzorovali. Svetujemo le, da poslastico pečete na srednjem ognju, da se bo počasi in enakomerno prepekla, omleta pa naj nikar ne bo predebela, nekje za prst do dva po ponvi razporejenega naribanega krompirja in čebule je kot nalašča za okusno in ob robovih hrustljavo jed.

Zagotovo vas zanima še naša ocena, kajne? Mi smo navdušeni in priporočamo vam, da recept preizkusite tudi sami. Za zajtrk, razen če vas čaka veliko fizičnega dela, vam to odsvetujemo, saj se boste lahko le presedli na kavč in razmišljali, kako dobra je ta Ramsayeva omleta. Več koristi boste od nje imeli, če si jo boste privoščili kot hitro kosilo ali večerjo, ob njej pa skledo sezonske solate.

Naš povzetek recepta in video najdete tukaj.

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana