
Na hitro za dva.
Sestavine
– 500 g listov črnega ohrovta
– 1 bio limona
– voda
– žlica (ali 2) oljčnega olja in nekaj kapljic za povrhu
– sol
Priprava
1. Najprej operemo liste in s potegom z roko od vrha proti dnu (ali od spodaj navzgor) mehkejše dele ločimo od listnega rebra. Lahko jih tudi natrgamo na manjše koščke. Žilava rebra zavržemo (na kompost)!
2. Ohrovt blanširamo v slanem kropu 4–6 minut, nakar ga s penovko prenesemo v mrzlo vodo. Dobro odcedimo in stresemo na olje, dodamo še žlico limonovega soka, rahlo posolimo in pomešamo. Na koncu potresemo še s trakci limone, pokapamo z oljem – in ponudimo!
Namig: Priporočam, da zraven ponudite nekaj ocvrtih sardelic!
Poizkusite še: Recept za saherjevo torto
Fotografija in recept: Slavka Ilich