Prosena kaša z regačico in jabolkom

Za tri jedce.

Sestavine

– pest mladih listov regačice
– pol kislega jabolka
– šalotka
– oljčno olje
– 200 g prosene kaše
– 650 ml jušne osnove (ali vode in bio zelenjavna kocka)

Priprava

1. Čebulo narežemo in na hitro popražimo na olju.

2. Dodamo oprano proseno kašo, zalijemo z jušno osnovo in pustimo odkrito vreti 15 minut.

3. Jabolko narežemo na majhne koščke in ga dodamo v proseno kašo, prav tako dodamo liste mlade regačice, premešamo, pokrijemo posodo in izklopimo kuhalno ploščo.

4. Tako na ogreti kuhalni plošči pustimo pokrito še 10 minut, nato ponudimo.

Namig: Po želji lahko potresemo s feto ali katerim od mladih sirov.

Fotografija: Eva Legiša

Poizkusite še: Musaka s špinačno omako
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed