Puding z bučnicami in bučnim oljem

Slastna sladica, ki se ji ne boste mogli upreti.

Za 4 malo večje skodelice.

Sestavine

  • 550 ml mleka
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • vrečka vaniljevega instant pudinga
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 zvrhani žlici bučnih semen

Dodatno

  • bučno olje po okusu
  • bučnice za posipanje

Priprava

1. V kozici zavremo mleko in lupinico limone.

2. Bučnice v blederju zmeljemo.

3. V skledici razžvrkljamo jajci, dodamo nekaj žlic mlačnega mleka, vaniljev puding, sladkor in vlijemo v vroče mleko ter nenehno mešamo, vendar kuhamo le kratek čas, da se puding začne gostiti, nato dodamo mlete bučnice in z metlico premešamo. Vlijemo v posodice in pustimo, da se popolnoma ohladi.

4. Ohlajen puding s krožnikom obrnemo in tako dobimo vrhnjo plast za dno, prelijemo ga z bučnim oljem, količino prilagodimo okusu jedca, in potresemo z bučnicami.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed