Puding z bučnicami in bučnim oljem

Slastna sladica, ki se ji ne boste mogli upreti.

Za 4 malo večje skodelice.

Sestavine

  • 550 ml mleka
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • vrečka vaniljevega instant pudinga
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 zvrhani žlici bučnih semen

Dodatno

  • bučno olje po okusu
  • bučnice za posipanje

Priprava

1. V kozici zavremo mleko in lupinico limone.

2. Bučnice v blederju zmeljemo.

3. V skledici razžvrkljamo jajci, dodamo nekaj žlic mlačnega mleka, vaniljev puding, sladkor in vlijemo v vroče mleko ter nenehno mešamo, vendar kuhamo le kratek čas, da se puding začne gostiti, nato dodamo mlete bučnice in z metlico premešamo. Vlijemo v posodice in pustimo, da se popolnoma ohladi.

4. Ohlajen puding s krožnikom obrnemo in tako dobimo vrhnjo plast za dno, prelijemo ga z bučnim oljem, količino prilagodimo okusu jedca, in potresemo z bučnicami.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana