Odprta Kuhinja

Puding z bučnicami in bučnim oljem

A+   A-
Slastna sladica, ki se ji ne boste mogli upreti.



Za 4 malo večje skodelice.

Sestavine



  • 550 ml mleka

  • nastrgana lupinica 1 bio limone

  • vrečka vaniljevega instant pudinga

  • 2 jajci

  • 3 žlice sladkorja

  • 2 zvrhani žlici bučnih semen


Dodatno

  • bučno olje po okusu

  • bučnice za posipanje


Priprava


1. V kozici zavremo mleko in lupinico limone.

2. Bučnice v blederju zmeljemo.

3. V skledici razžvrkljamo jajci, dodamo nekaj žlic mlačnega mleka, vaniljev puding, sladkor in vlijemo v vroče mleko ter nenehno mešamo, vendar kuhamo le kratek čas, da se puding začne gostiti, nato dodamo mlete bučnice in z metlico premešamo. Vlijemo v posodice in pustimo, da se popolnoma ohladi.

4. Ohlajen puding s krožnikom obrnemo in tako dobimo vrhnjo plast za dno, prelijemo ga z bučnim oljem, količino prilagodimo okusu jedca, in potresemo z bučnicami.

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 25.10.2019 ob 11:10

Več iz te teme:

pudingbučnicevučno olje

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.