Puhast italijanski kolač, narejen kar brez tehtanja

Na spletu smo zasledili recept za italijanski kolač, ki je tako preprost, da ga pripravimo v eni minuti. No, skoraj.

Kdo bi se branil odličnega puhastega kolača? Mi gotovo ne. Sploh pa ne zdaj, ko smo našli tako preprost recept, da bi ga lahko pekli prav vsak dan. Za pripravo te italijanske specialitete namreč ne potrebujemo niti tehtnice, biskvit pa je nared, kot bi trenil. Sestavine so vsem znane: jajca, sladkor, olje, mleko, moka, aromatična lupinica limone in ščep pecilnega praška. Bi lahko bilo še bolj preprosto? Dvomimo.

Ko je kolač pečen, ga lahko potresete s sladkorjem v prahu in ponudite razrezanega ob skodelici čaja ali kave. Lahko pa ga tudi prerežete na polovico, nadevate s kremo ali smetano, obložite s sadjem in napravite pravo pravcato torto.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 12 žlic sladkorja
  • ščepec soli
  • 12 žlic rastlinskega olja
  • 12 žlic mleka
  • lupinica ene limone
  • sok polovice limone
  • 12 žlic moke
  • 10 g pecilnega praška

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj. Pripravimo pekač, ki ima premer 20 cm, in ga obložimo s papirjem za peko.

2. V posodo ubijemo 3 jajca in dodamo 12 žlic sladkorja. Z mikserjem penasto zmešamo, da zmes postane kremasta, bleda in trojno naraste.

3. Dodamo ščepec soli in 12 žlic rastlinskega olja. Nato še 12 žlic mleka in limonovo lupinico. Polovico limone iztisnemo in dodamo v posodo. Vse skupaj dobro premešamo z metlico.

4. Dodamo 12 žlic moke in na vrh posujemo pecilni prašek. S spatulo nežno premešamo, nato pa vse skupaj prelijemo v pekač. Poln pekač nekajkrat udarimo ob pult, da se testo enakomerno razporedi.

5. Pečemo 35 minut.

6. Kolač naj se nekoliko ohladi, nato ga osvobodimo pekača, ga posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Namig: Seveda ga lahko popestrite tudi s svežim sadjem, dodate sladoled ali smetano.
Poizkusite še: Sladice z jabolki: 20 najbolj okusnih receptov, ki nas navdušujejo to jesen

Recept v video obliki smo našli tukaj.

Fotografija: NikkyTok/Getty Images

 

 

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed