Puhasti mandljevi kolački za nedeljsko sladkanje

Zares lahkotni grižljaji, ki bodo popestrili pitje kave ali čaja.

Sestavine

– 3 beljaki
– 70 g mletih mandljev
– 30 g moke
– 50 g sladkorja v prahu in še malo za posip
– 100 g masla
– 80 g zamrznjenih borovnic
– 3 žlice likerja amaretto

Priprava

1. Borovnice prelijemo z likerjem amaretto in počakamo, da odmrznejo.

2. Mandlje, moko in sladkor zmešamo z raztopljenim in nekoliko ohlajenim maslom.

3. Beljake stepemo in jih postopoma vmešamo v zmes, s katero napolnimo modelčke za mini kolačke. Po vrhu posujemo še odtisnjene borovnice.

4. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah.

Nasvet: moko lahko nadomestite z mandljevo moko, tako bodo kolački brez glutena. Liker amaretto, ki je ostal od namakanja borovnic, lahko pokapljate po pečenih kolačkih.

Poskusite še: Trufelčki iz rdeče pese in avokada

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana