Puranje mesne kroglice s sredico iz mocarele, ki je privlačno kremna
Odpri galerijo
A+ A-
Naj bodo čufti ali švedske mesne kroglice – otroci jih bodo zanesljivo oboževali.
Vse, kar potrebujejo za srečo ob tem, sta ne prekisla paradižnikova omaka in dobra mera kuhanih špagetov. Sporočite nam, kaj bodo rekli na mojo izboljšano različico, puranje mesne kroglice s sredico, ki je privlačno tekoča in kremna, kot pri kakem odličnem čokolatinu.
Sestavine
Za 10–12 koščkov.
- 500 g mletega puranjega mesa
- manjša do srednje velika rdeča čebula
- 3 žlice krušnih drobtin
- jajce
- 70 g ostre moke
- 30 g krušnih drobtin
- 500 g pasiranega paradižnika
- 1–2 stroka česna
- 2 dl jušne kokošje jušne osnove
- ščep rjavega sladkorja
- sol, beli poper
- žlica peteršilja
- 10–12 mini mocarel
- testenine po izbiri
- oljčno olje
Priprava
1. Ostro moko in krušne drobtine zmešamo.
2. Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo mleto meso, jajce, žličko soli, pol žličke popra, krušne drobtine in dobro premešamo.
3. Oblikujemo 60–70 g težke kroglice. Vsako narahlo sploščimo v dlani in na sredo postavimo mini mocarelo. Dobro stisnemo in oblikujemo v cmok. Mesne kroglice povaljamo v mešanici ostre moke in krušnih drobtin.
4. V ponvi segrejemo toliko olja, da popolnoma prekrije dno, za pol prsta visoko. Na hitro zlato rjavo opečemo kroglice. Odstavimo.
5. V loncu segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na hitro popražimo stisnjen česen, le toliko, da zadiši. Dodamo ščep sladkorja, premešamo in nato še pasirani paradižnik, jušno osnovo in žlico sesekljanega peteršilja.
6. V omako nežno položimo mesne kroglice, pokrijemo s pokrovom in na rahlem do zmernem ognju kuhamo približno 40 minut. Občasno lonec samo pretresemo.
7. Skuhamo še izbrane testenine (špagete) in postrežemo.
Priporočamo še: Pane bianco: mehka italijanska prepletenka, ki diši po pici
Datum Objave: 14.9.2020 ob 11:09