Odprta Kuhinja

Puranji zrezki v začinjeni smetanovi omaki

Purana lahko nadomestimo s piščancem (Fofo: MariaUspenskaya/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Hitro pripravljena mesna jed, ki jo vsi obožujejo. Povzdignjena je z muškatnim oreščkom in majaronom.

Moki se za zgoščevanje v kuhinji praviloma izogibamo, vendar včasih brez nje ne gre. Namesto nje lahko uporabimo nekaj trikotnikov topljenega sira. Žal je tudi v njem škrob.

Priprava 10 minut, čas kuhanja 10 minut.

Sestavine

  • 500 g puranjih prsi
  • žlica olja
  • četrt do pol žličke muškatnega oreščka
  • 4 vejice svežega majarona
  • sol
  • 2 dl sladke smetane za kuhanje
  • 1–2 dl mleka
  • žlica moke

 

Priprava

  1. Puranje prsi narežemo na trakove ali tanke zrezke. (Zatem desko pomijemo ali odstranimo in si umijemo roke.)
  2. V dobri ponvi segrejemo olje, vanj položimo meso in ga na srednje močnem ognju opečemo z obeh strani.
  3. Ogenj zmanjšamo, meso poprašimo z moko, takoj prilijemo smetano in mleko ter premešamo. Solimo, bogato začinimo z muškatnim oreščkom, nato nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 5 minut.
  4. Če se je omaka za naš okus preveč zgostila, prilijemo mleko ali vodo.
  5. Nazadnje začinimo s svežim majaronom in ponudimo s širokimi rezanci in čim bolj pisano sezonsko solato.

 

Poizkusite še: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

 

Datum Objave: 13.10.2019 ob 16:10

Več iz te teme:

kosilopuranje prsinedeljsko kosilomesne jedi

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.