
Z muškatnim oreščkom in svežim majaronom.
Priprava 10 minut, čas kuhanja 10 minut.
Sestavine
– 500 g puranjih prsi
– žlica olja
– četrt do pol žličke muškatnega oreščka
– 4 vejice svežega majarona
– sol
– 2 dl sladke smetane za kuhanje
– 1–2 dl mleka
– žlica moke
Priprava
1. Puranje prsi narežemo na trakove ali tanke zrezke. (Zatem desko pomijemo ali odstranimo in si umijemo roke.)
2. V dobri ponvi segrejemo olje, vanj položimo meso in ga na srednje močnem ognju opečemo z obeh strani.
3. Ogenj zmanjšamo, meso poprašimo z moko, takoj prilijemo smetano in mleko ter premešamo. Solimo, bogato začinimo z muškatnim oreščkom, nato nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 5 minut.
4. Če se je omaka za naš okus preveč zgostila, prilijemo mleko ali vodo.
5. Nazadnje začinimo s svežim majaronom in ponudimo s širokimi rezanci in čim bolj pisano sezonsko solato.
Opomba: Moki se za zgoščevanje v kuhinji praviloma izogibamo, vendar včasih brez nje ne gre. Namesto nje lahko uporabimo nekaj trikotnikov topljenega sira. Žal je tudi v njem škrob.
Poizkusite še: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado
Fotografija: Getty Images