Puranji zrezki v začinjeni smetanovi omaki

Z muškatnim oreščkom in svežim majaronom.

Priprava 10 minut, čas kuhanja 10 minut.

Sestavine

– 500 g puranjih prsi
– žlica olja
– četrt do pol žličke muškatnega oreščka
– 4 vejice svežega majarona
– sol
– 2 dl sladke smetane za kuhanje
– 1–2 dl mleka
– žlica moke

Priprava

1. Puranje prsi narežemo na trakove ali tanke zrezke. (Zatem desko pomijemo ali odstranimo in si umijemo roke.)

2. V dobri ponvi segrejemo olje, vanj položimo meso in ga na srednje močnem ognju opečemo z obeh strani.

3. Ogenj zmanjšamo, meso poprašimo z moko, takoj prilijemo smetano in mleko ter premešamo. Solimo, bogato začinimo z muškatnim oreščkom, nato nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 5 minut.

4. Če se je omaka za naš okus preveč zgostila, prilijemo mleko ali vodo.

5. Nazadnje začinimo s svežim majaronom in ponudimo s širokimi rezanci in čim bolj pisano sezonsko solato.

Opomba: Moki se za zgoščevanje v kuhinji praviloma izogibamo, vendar včasih brez nje ne gre. Namesto nje lahko uporabimo nekaj trikotnikov topljenega sira. Žal je tudi v njem škrob.
Poizkusite še: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana