Rahel čokoladni kolač s srcem

Odpri galerijo
A+ A-
Ne samo da je aromatičen: že na pogled je tak, da se človek kar stopi.
Namig: Ostane nam kar precej svetlega biskvita. Iz njega lahko pripravimo tiramisu ali biskvitno zloženko v kozarcu.
Sestavine
Beli kolač (za srca)
- 120 g masla, omehčanega na sobni temperaturi
- 3 jajca
- 100 g gladke moke
- ščep soli
- 110 g sladkorja v prahu (lahko več, če ste sladkosnedni)
- zvrhana žlička pecilnega praška
- lupinica in 50 ml sveže stisnjenega soka neškropljene pomaranče
- ½ kavne žličke mletega kardamoma
Čokoladni kolač
- 120 g masla, omehčanega na sobni temperaturi
- 3 jajca
- 100 g sladkorja v prahu (lahko več)
- 100 g gladke moke
- zvrhana žlička pecilnega praška
- 25 g kakava v prahu
- lupinica in 50 ml sveže stisnjenega soka neškropljene pomaranče
- ½ kavne žličke mletega kardamoma
- žlička rumove arome
Priprava
1. Najprej se lotimo biskvita, ki bo za bela srca: vključimo pečico na 175 stopinj, pripravimo pekač velikosti približno 10 x 20 cm (majhen model za kruh) in ga obložimo s peki papirjem.
2. Jajca ločimo; beljakom dodamo sol in stepemo sneg.
3. Moko pomešamo s pecilnim praškom in kardamomom.
4. Rumenjake, maslo in sladkor penasto vmešamo, dodamo sok in naribano lupinico pomaranče, nato počasi vmešamo moko. Nazadnje ročno vmešamo beljakov sneg.
5. Biskvitno testo vlijemo v pekač in pečemo 45–50 minut. Pečen naj se na hladnem delno ohladi, preden ga stresemo iz modela, nato ga ohladimo do konca, model pa uporabimo za peko temnega biskvita.
6. Ohlajen kolač narežemo na rezine, tako debele, kot bi narezali potico, in z modeli za piškote izrežemo srca.
7. Temni del: znova vključimo pečico na 175 stopinj, pripravimo si isti pekač, ga namažemo z maslom in dobro potresemo z moko.
8. Jajca ločimo, beljakom dodamo sol in stepemo sneg.
9. Moko pomešamo s pecilnim praškom, kakavom v prahu in kardamomom.
10. Rumenjake, maslo in sladkor penasto umešamo, dodamo sok in naribano lupinico pomaranče, rumovo aromo, premešamo in nato med mešanjem dodajamo moko. Nazadnje ročno vmešamo še beljakov sneg.
11. Na dno pekača naložimo približno 2 cm mase za biskvit, nato nanj razporedimo v vrsti vsa izrezana srca – pokonci, nato potresemo še preostalo čokoladno maso.
12. Pečemo 45–50 minut, počakamo, da se delno ohladi, in kolač stresemo iz modela.
Priporočamo še: Najlepše slaščice, ki so jih za valentinovo pripravili slovenski slaščičarji
Novost na Deloindom.si: Nepremičninska pravna svetovalnica
Datum Objave: 10.2.2021 ob 11:02