Rahle bombetke z zelišči

Peka kruha z dodatkom zelenja ni nobena redkost. Mislim, da Slovenci radi dodamo timijan, origano ali baziliko … Pogosto, sploh v teh dneh, smo mi uporabili čemaž.

Bombetke, ki so hitro nared, bodo popestrile domače burgerje in ostale jedi z žara.

Sestavine

  • 500 g moke
  • žlička soli
  • 1 rumenjak
  • 2 dl vode (ali mleka)
  • 13 g svežega kvasa
  • žlička sladkorja
  • 80 g masla
  • pest listov čemaža

Priprava

1. V posodo presejemo moko in na sredini naredimo luknjico, v katero dodamo nekaj tople vode, sladkor in kvas. Premešamo z malo moke in pustimo minuto, da kvas začne delovati.

2. Potem dodamo preostalo vodo, sol, rumenjak, maslo in grobo narezane čemaževe liste. Mesimo, dokler ne dobimo gladkega testa.

3. Testo razdelimo na sedem delov in jih razporedimo v pekač, najbolje na peki papir. Vzhajamo na toplem približno 30 minut.

4. Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija, nato vanjo potisnemo bombetke in pečemo približno 15 minut.

Namig: Tako pripravljene kruhke bomo uporabili za burger.
Priporočamo še: Arancini: odlična ocvrta priloga ali prigrizek iz Italije
Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed