Rajta z vodno krešo, ki pogreje in preseneti

Vodna kreša svojo pot rasti v presenetljivo veliko rastlino začenja kot majhna ledena kraljica. Ker raste v potokih in ji mraz ne pride do živega, je odlična tudi pozimi.

Rajta je tradicionalna indijska jed, ki jo pripravljajo iz jogurta, pogosto sojinega, in postrežejo kot prilogo k bolj začinjenim jedem. Čeprav je rajta videti poletno hladna, vas bo vodna kreša s svojo pikantnostjo prijetno pogrela in presenetila. Kot vse križnice vsebuje žveplove spojine, ki dajejo pekoč okus in so hkrati zdravilne. Jaz sem vodno krešo nabrala v naravi. Mogoče pa jo je tudi kupiti kot mikrozelenjavo.

Sestavine

– 2 dl domačega kremnega jogurta
– ščepec soli
– ščepec mlete kumine
– nekaj listov suhe mete
– 2 ščepca popra
– pest vodne kreše

Priprava

1. Jogurtu primešamo sol, mleto kumino in zdrobljene lističe mete. Dodamo nekaj več popra kot običajno in dobro pest na drobno narezane vodne kreše. Pikantni okus vodne kreše se bo ob dobri meri popra bolje izrazil.

2. Dobro premešamo in pustimo na sobni temperaturi še eno uro, preden ponudimo. Okusi se bodo tako dobro povezali.

3. Postrežemo s kosom dobrega domačega kruha ali kot prilogo.

Preberite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Fotografija: Katja Rebolj

Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed