Rdeče zelje z jabolkom, hruško in vinom

Za popoln Martinov krožnik in zaokrožen sladek okus. Na meniju martinove pojedine Urške Fartelj.

Sestavine

– pol glave rdečega zelja
– 1 rdeča čebula
– 1 jabolko
– 1 hruška
– 1 do 2 dl cabernet sauvignona
– maščoba
– 1 žlica rjavega sladkorja
– sol
– orehi

Priprava

Sesekljani čebuli dodamo rjavi sladkor in ju popražimo na malo maščobe. Dodamo narezano zelje, grobo ribano jabolko in hruško, vino, solimo, premešamo in pokrito dušimo do mehkega. Vmes večkrat premešamo. Postrežemo z orehi.

Receptura in fotografije: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Poskusite še: Domači mlinci s kislo smetano, zabeljeni z zaseko

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana