Odprta Kuhinja

Recept za briško češnjevo marmelado

Cooked homemade cherry jam in the bowl and in the jar, organic meal and dessert concept
Odpri galerijo
A+   A-
Drobna črnikasta karnijevka (stara sorta) je primerna za marmelade.


Sestavine


- 10 kg zrelih razkoščičenih sladkih češenj sorte karnijevka
- od 0,5 do 1 kg sladkorja

Priprava


1. Češnje damo v visok lonec in kuhamo na zmernem ognju, da počasi zavrejo.

2. Dodamo sladkor in še deset minut kuhamo na močnem ognju.

3. Pustimo en dan, da se mešanica ohladi. Po želji zmeljemo s paličnim mešalnikom.

4. Ponovno segrejemo, nato vročo marmelado nalijemo v pripravljene steklene kozarce. Takoj zapremo in pokrijemo z debelejšim prtom, da se počasi ohlaja.
Preberite še: Eksperiment: cvetlične marmelade

Po receptu Aleksija Mavriča, besedilo Toni Gomišček
Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 4.6.2018 ob 12:06

Več iz te teme:

marmeladačešnje

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja