Recept za janežev šmorn z jabolki

Nenavadna kombinacija, a še kako okusna!

Sestavine

– žlica semen janeža
– 400 ml mleka
– 330 g moke
– ščep sode bikarbone
– 4 jajca
– ščep soli
– 3 manjša čvrsta jabolka
– žlica masla, žlica do dve sladkorja

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj.

2. Rumenjake ločimo od beljakov in stepemo sneg.

3. Janeževa semena po potrebi zmeljemo ali pustimo cela, če nas to ne bo motilo med jedjo.

4. K rumenjakom dodamo mleko, sol, moko, janeževa semena, sodo bikarbono ter pripravimo testo.

5. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj razporedimo testo in damo v segreto pečico za 15 minut.

6. Olupimo jabolka, jih narežemo na manjše kocke in potresemo s sladkorjem.

7. Maslo stopimo, dodamo narezana jabolka in podušimo le toliko, da ostanejo še čvrsta. Odstavimo in počakamo, da se testo speče.

8. Testo vzamemo iz pečice in ga narežemo na poljubne dele (lahko kocke) in del dodamo k jabolkom v ponev ter popečemo z vseh strani.

9. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

Priporočamo še: VIDEO: Namigi za nove jedi z ajdo

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed