Recept za kremaste testenine iz treh sestavin, ki te zasvojijo

Na spletu je ponovno zaokrožil recept za testenine, po katerem vneto kuhajo po vsem svetu.

Naleteli smo na video recepta za kremaste testenine, ki te dni na spletnih omrežjih dviguje veliko prahu. Pa ne v slabem smislu. Mnogi uporabniki ga namreč z navdušenjem delijo, saj v enem združuje kar nekaj prednosti, ki si jih želimo pri pripravi vsakdanjega kosila.

Prva je gotovo ta, da gre za izjemno preprost recept. Druga pa seveda ta, da zanj potrebujemo le tri sestavine. To so fettuccine (ki jih sicer lahko nadomestite tudi s špageti), maslo in parmezan. Poznavalci italijanske kuhinje verjetno že veste, da govorimo o testeninah alfredo, spodnji video pa si zagotovo velja pogledati, da ga boste obvladali tako začetniki kot tisti, ki ste se z receptom že srečali.

@thatdudecancook Fettuccine Alfredo is only 3 ingredients #pasta #alfredo #foodlover #learnontiktok ♬ Call on me Eric Prydz – Dayna Dolan

Bodite pozorni tudi na vodo, v kateri se bodo kuhale testenine. Ker imamo opravka z malo sestavinami, je bistvenega pomena, da jo temeljito solite, pa tudi, da je nekaj shranite za v omako. Zaslužna bo za svilnato in kremasto teksturo.

K receptu, torej. Najprej po navodilih na embalaži skuhamo testenine. Nato v ponvi stopimo kocko masla vanjo dodamo kozarec škrobnate vode in kasneje še kuhane fettuccine. Dobro premešamo in dodamo še polovico naribanega parmezana. Spet dobro premešamo in dodamo še malo vode ter še malo parmezana. Mešamo, dokler testenine niso popolnoma kremaste. Preprosto, kajne?

Preberite še: Nedeljska sladica: puhaste miške s pomarančo in pinjolami

Fotografija: Mehriban Aliyeva/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed