Recept za nadevane paradižnike

S kuskusom in mleto mlado govedino z zelišči.

Sestavine

– 4 paradižniki
– 50 g kuskusa, 1 dl jušne osnove ali vode, žlička olja, malo soli
– 50 g mlete mlade govedine, sesekljan strok česna, žlica olja, malo soli
– 2 žlici sesekljanih svežih zelišč: peteršilja, majarona in limonskega timijana
– sol in poper, nekaj brizgov olja in papir za peko
– 4 vejice svežega rožmarina (da podpremo paradižnike na pekaču)

Priprava

1. Zavremo juho in pripravimo kuskus po navodilu na embalaži.

2. Mleto govedino in česen pražimo na olju 10 minut, zadnjo minuto dodamo zelišča, rahlo solimo, dobro premešamo in odstavimo.

3. Paradižnikom odrežemo zgornji del s pecljem in previdno izdolbemo sredico.

4. Pečico segrejemo na 150 ˚C. Papir za peko položimo na pekač in ga pokapljamo z oljem. Zmešamo govedino in kuskus in z zmesjo nadevamo paradižnike.

5. Da se paradižniki ne prevrnejo, jih podložimo z vejicami rožmarina.

6. Pokapljamo z oljem in pečemo 15–20 minut, ponudimo tople ali hladne. S poprom.

Priporočamo še: Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak

Recept in fotografija: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed