
Sezonsko! Za 4 kozarčke po 2 dl.
Sestavine
– 2 srednje veliki buči hokaido (pribl. 1 kg)
– 200 g sladkorja (beli ali rjavi)
– 1 pomaranča
– pol limone
Priprava
1. Buče olupimo in izdolbemo semena. Nato meso narežemo na majhne koščke, jih posujemo s tretjino sladkorja, dobro premešamo in pustimo stati čez noč v hladilniku.
2. Naslednji dan buče najprej skuhamo do mehkega. Nato dodamo še preostanek sladkorja, sok sveže stisnjene pomaranče in limone ter vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom do gladke strukture. Kuhamo še približno 5 minut in vmes občasno premešamo.
3. Marmelado nalijemo v pogrete kozarčke, pazimo, da dobro zapremo. Kozarčke pokrijemo in jih počasi čez noč ohladimo.
Priporočamo še: VIDEO: Namigi za nove jedi z ajdo
Recept: Renato in Davor Bračič, Mojstri okusov
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik