Recept za prekmurske ugurke

Osvežilna solata, ki tekne ob jedeh z žara.

Sestavine sa 4 osebe

– 500 g kumar
– 1 čebula
– 300 g kisle smetane
– 2 dl jogurta
– ščepec rdeče paprike
– sol, poper

Priprava

1. Kumare operemo, očistimo, naribamo na tanke lističe in solimo.

2. Dodamo na tanko narezano čebulo, kislo smetano in rdečo papriko. Premešamo in postrežemo z
domačim črnim kruhom.

Priporočamo še: Najbolj sočna orada, pečena v soli

Recept: Jožica Škerlak, vodja kuhinje v gostilni Pri Štorklji v Moravskih Toplicah
Fotografija: Janko Mavec

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana