Regratova juha

Ko skopni sneg – zelo sezonska juha.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10–15 minut.

Sestavine

– 2 krompirja
– manjša peteršiljeva korenina
– sol, poper, muškatni orešček
– 3 pesti regrata
– približno liter vode ali jušne osnove

Priporočamo še: Regrat na sto načinov

Priprava

1. Olupimo krompir in ostrgamo peteršiljevo korenino, vse narežemo in v manjši količini vode skuhamo do mehkega; približno 10 minut.

2. H krompirju stresemo očiščen in opran regrat, kuhamo 2 minuti, da regrat oveni, nato prilijemo preostalo vodo in vse grobo ali drobno pretlačimo s paličnim mešalnikom.

3. Nazadnje juho solimo in krepko začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.

4. Po juhi ponudimo popečen tofu in francosko solato iz kuhane jušne zelenjave.

Različica: Če želite krepkejšo juho, ji na začetku dodajte prepražene kocke pancete, slanine ali kocke šunke.
Naredimo vnaprej: Pravzaprav lahko. Le tako lepo zelena ne bo več …
Različica: Če namesto vode uporabite bistro jušno osnovo, bo regratova juha res izvrstnega okusa. Predlagam kokošjo osnovo.
Nasvet: V juhi porabite starejše in večje liste regrata.
Priporočamo še: Juha z motovilcem

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana