Če boste zeljno solato pripravili tako, bodo vsi navdušeni

Osvežilna in sočna solata, ki je nikakor ni mogoče nehati jesti.

Američani so kot protiutež mesnim dobrotam ustvarili legendarno solato coleslaw, ki vsebuje rezano zelje in korenje ter majonezni preliv. V tej različici se znajdejo tudi češnjevci in koruza, preliv pa je zaradi dodatka grškega jogurta lažji.

Mogoče vas zanima: Top nasveti za mehčanje zeljne solate

Rezana zeljna solata s koruzo in paradižniki

Solata

  • 300 g zelja
  • 150 g koruze
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 2 srednje velika korenčka
  • 50 g kislih kumaric

Preliv

  • 125 g grškega jogurta
  • 4 žlice majoneze
  • žlička gorčice
  • 2 žlici kisa
  • 2 žlici vode
  • sol, poper
  • žlička sušenih listov zelene

Priprava

1. Preliv: v posodi zmešamo grški jogurt, majonezo, gorčico, kis, vodo in sušeno zeleno. Dodamo ščepec popra in dva debela ščepca soli ali pa začinimo po okusu.

2. Solata: z ostrim nožem, mandolino ali lupilcem za krompir narežemo zelje na tanke rezance.

3. Korenje olupimo in ga na grobo naribamo k zelju.

4. Dodamo odcejeno koruzo in na drobno naribane kisle kumarice.

5. Češnjevce po dolgem narežemo na četrtine.

6. Čez zelenjavo v skledi zlijemo preliv in dobro premešamo.

7. Solato hranimo v hladilniku, dokler je ne snemo.

Mična.si: Za košarico 13 osnovnih izdelkov smo popisali cene v Sloveniji (in našli najcenejšo ponudbo!)
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed