Ribe v foliji

Lahkotno kosilo za vse, ki pogrešamo morje. Jed, ki uspe vsakomur.

Ribe lahko naredite tudi v peki papirju, torej škrtocu.

Priprava: 10 minut, čas peke: 20 minut.

Sestavine

  • 4 sveže očiščene ribe (postrv, orada, brancin ipd.)
  • 250 g sveže mlade blitve
  • sol, vejica rožmarina
  • 4 rezine limone
  • pol kozarca vina

Priprava

1. Pripravimo si dovolj velik kos aluminijaste folije ali staknemo dva kosa skupaj.

2. Na sredino položimo ribo in folijo ob straneh zavihamo, da dobimo nekakšno posodico.

3. V trebušno votlino ribe zatak­nemo rezino limone in kakšno vejico zelišča, posolimo in poškropimo z vinom. Na vrh položimo še nekaj listov blitve, ki bo poskrbela za odličen okus omake.

4. Folijo privzdignemo, na vrhu stisnemo skupaj, da jo zapremo. Naložimo na pekač in postavimo v ogreto pečico. Pečemo 20 minut pri 200 stopinjah.

5. Ob ribi ponudimo kuhan krompir in porovo solato s trdo kuhanim jajčkom.

Koristen nasvet: Pečemo največ dve ribi skupaj, najlepše pa je, če pečemo vsako posebej in potem postrežemo tako, da jo kar s folijo vred preložimo na krožnik, zlasti če smo v paketek dodali še napol kuhan narezan krompir. Namesto aluminijaste folije lahko uporabimo tudi papir za peko, le da ga pred in med peko poškropimo z vodo.

Fotografija je simbolična: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed