Ribja juha s čilijem in limeto 

Juha, ki k vam prihaja z Maldivov.

Za štiri.

Sestavine

– 2 žlički soli
– 400 g tuninega zrezka (narezanega na 2 cm velike kocke)
– 2–3 posušeni rdeči čiliji (ali žlica čilijevih kosmičev)
– 5 karijevih listov
– dobre 3 žlice rastlinskega olja
– 1 čebula, narezana na drobno
– sok pol limete

Serviranje
– malo rdečega čilija
– limeta, narezana na rezine

Priprava

1. V večjo posodo vlijemo liter hladne vode in zavremo. Dodamo sol. Ko vre, dodamo kocke tunine, čili in karijeve liste ter pustimo rahlo vreti 5 minut. Sivkaste pene, ki se nabirajo na površju, sproti odstranimo z žlico.

2. Medtem v ponvico vlijemo rastlinsko olje. Ponev segrejemo na srednje močnem ognju. Dodamo narezano čebulo in pražimo, da postane zlato rumena in le rahlo rjavkasta. Potem jo preložimo na krožnik in s papirnato brisačko popivnamo odvečno maščobo.

3. Ko je tunina kuhana, preverimo, ali je juha dovolj začinjena. Dodamo sveže stisnjen sok pol limete in premešamo.

4. Juho razdelimo v skodelice, v katere lahko dodamo še malo hrustljavo prepražene čebule, košček čilija in rezine limete. Če želimo, zraven postrežemo še riž.

Recept: Selina Periampillai
Fotografija: Yuki Sugiura/Bloomsbury

Preberite še:  Odlične bučkine kocke z jajci in sirom
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed