Odprta Kuhinja

Ribji file v limonovi omaki s kaprami

A+   A-
Najbolje iz sveže ribe.



Jed bo gotova v 10 minutah.

Sestavine


- 4 večji ribji fileji (losos, brancin, orada, panga, oslič, pogojno postrv)
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 30 g vloženih kaper
- strok česna
- sok večje sočne limone, sicer iz dveh
- pol šopka peteršilja
- timijan, rožmarin, sol

Priprava


1. V ponvi segrejemo maslo in v njem kapre, česen, peteršilj, limonov sok in timijan ter rožmarin. Omako odstavimo, prelijemo v skodelico in prihranimo.

2. Fileje ribe začinimo s soljo, poprom.

3. V isto ponev potem nalijemo malo oljčnega olja in v njem opečemo ribje fileje, na vsaki strani 2 minuti (odvisno od debelosti, losos bo najbrž potreboval kakšno minuto več) nad srednje močnim plamenom.

4. Pečene fileje naložimo na krožnik in prelijemo s kaprovo omako. Ponudimo z njoki in veliko skledo zelene solate z rukolo in malimi češnjevimi paradižniki iz rastlinjaka.
Poizkusite še: Špargljeva pita s slanino

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 17.5.2018 ob 16:05

Več iz te teme:

mesne jediribelimonaribji filekapre

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.