Ribji file v limonovi omaki s kaprami
A+ A-
Najbolje iz sveže ribe.
Jed bo gotova v 10 minutah.
Sestavine
- 4 večji ribji fileji (losos, brancin, orada, panga, oslič, pogojno postrv)
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 30 g vloženih kaper
- strok česna
- sok večje sočne limone, sicer iz dveh
- pol šopka peteršilja
- timijan, rožmarin, sol
Priprava
1. V ponvi segrejemo maslo in v njem kapre, česen, peteršilj, limonov sok in timijan ter rožmarin. Omako odstavimo, prelijemo v skodelico in prihranimo.
2. Fileje ribe začinimo s soljo, poprom.
3. V isto ponev potem nalijemo malo oljčnega olja in v njem opečemo ribje fileje, na vsaki strani 2 minuti (odvisno od debelosti, losos bo najbrž potreboval kakšno minuto več) nad srednje močnim plamenom.
4. Pečene fileje naložimo na krožnik in prelijemo s kaprovo omako. Ponudimo z njoki in veliko skledo zelene solate z rukolo in malimi češnjevimi paradižniki iz rastlinjaka.
Poizkusite še: Špargljeva pita s slanino
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 17.5.2018 ob 16:05