Ričet iz pečice

Malce drugačen.

Sestavine

– 400 g ješprenja
– 300 g rjavega fižola
– 4 korenčke
– 1 čebulo
– 2 stebli stebelne zelene
– 3 stroke česna
– šop peteršilja
– manjši por
– lovorov list
– kos prekajenega svinjskega mesa
– majaron
– poper v zrnu
– sol

Priprava

1. Fižol namočimo že dan poprej.

2. Korenje in zeleno narežemo na majhne kocke, por na kolutke.

3. Čebulo, česen in peteršilj drobno nasekljamo.

4. Narezano in nasekljano zelenjavo vržemo v veliko ognjevarno posodo s pokrovom.

5. Zabavi v piskru se pridružita še ješprenj in namočen fižol, nakar vse zasujemo z osmukanim majaronom, zrni popra in soljo.

6. Veselo premešamo.

7. V posodo zvrnemo še kos prekajenega mesa, frcnemo lovorov list in dotočimo vodo, da njena gladina sega nekje 3 cm nad sestavine.

8. Posodo pokrijemo s pokrovko, jo porinemo v pečico, segreto na 160 stopinj in za 3–4 ure skoraj pozabimo nanjo. Kako uro pred koncem radovedno privzdignemo pokrovko, da ričet premešamo in mu po potrebi dolijemo kozarec vode.

9. Kot se spodobi: Rezultat peke je zajetna količina bogatega ričeta, ki ga pridno delimo z bližnjimi.

Poizkusite še: Koraki do najboljših enolončnic

Recept in fotografija: Tjaša Vede in Blaž Mikuljan, Midvakuhava.si

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.