Riževi polpeti so odlična priloga ali prigrizek

Polpete postrezite s poljubnimi pomakami.

Izbrali smo polnozrnati riž, a brez skrbi glede časa kuhanja. Zelo hitro bo skuhan, če ga boste namočili čez noč.

Sestavine

Za približno 8 polpetov.

  • 250 g polnozrnatega riža
  • 100 g sončničnih semen
  • 4 stroki česna
  • manjša čebula
  • korenček
  • 150 g kuhanega fižola
  • 2 žlici kvasovih kosmičev
  • 50 g ovsenih kosmičev (morda tudi več)
  • 2 žlici koruznega škroba
  • pol žličke mlete kumine
  • pol žličke mletega koriandra
  • žlica sojine omake
  • sol in poper

Priprava

1. Riž skuhajte al dente. Če je prej namočen, je kuhan v približno dvajsetih minutah. Vsa voda naj izpari.

2. V kavnem mlinčku zmeljite ovsene kosmiče. V sekljalniku zmeljite sončnična semena, nariban korenček in kuhan fižol. Masa naj ne bo gladka, bolj v koščkih.

3. Zmešajte z vsaj malo ohlajenim rižem, začimbami, kvasom, sojino omako, solite in poprajte.

4. Dodajte toliko mletih ovsenih kosmičev, da lahko oblikujete polpete.

5. Zlagajte jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in postavite v hladilnik za vsaj eno uro.

6. Pecite 10 minut v ogreti pečici (200 stopinj), obrnite jih in pecite še 10 minut, da se lepo rjavo obarvajo.

7. Ponudite v sendvičih, s solato, mlado čebulo, redkvicami in poljubnimi pomakami.

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: enostavno in poceni, skuhano v pol ure
Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed