Riževi polpeti so odlična priloga ali prigrizek

Odpri galerijo
A+ A-
Polpete postrezite s poljubnimi pomakami.
Izbrali smo polnozrnati riž, a brez skrbi glede časa kuhanja. Zelo hitro bo skuhan, če ga boste namočili čez noč.
Sestavine
Za približno 8 polpetov.
- 250 g polnozrnatega riža
- 100 g sončničnih semen
- 4 stroki česna
- manjša čebula
- korenček
- 150 g kuhanega fižola
- 2 žlici kvasovih kosmičev
- 50 g ovsenih kosmičev (morda tudi več)
- 2 žlici koruznega škroba
- pol žličke mlete kumine
- pol žličke mletega koriandra
- žlica sojine omake
- sol in poper
Priprava
1. Riž skuhajte al dente. Če je prej namočen, je kuhan v približno dvajsetih minutah. Vsa voda naj izpari.
2. V kavnem mlinčku zmeljite ovsene kosmiče. V sekljalniku zmeljite sončnična semena, nariban korenček in kuhan fižol. Masa naj ne bo gladka, bolj v koščkih.
3. Zmešajte z vsaj malo ohlajenim rižem, začimbami, kvasom, sojino omako, solite in poprajte.
4. Dodajte toliko mletih ovsenih kosmičev, da lahko oblikujete polpete.
5. Zlagajte jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in postavite v hladilnik za vsaj eno uro.
6. Pecite 10 minut v ogreti pečici (200 stopinj), obrnite jih in pecite še 10 minut, da se lepo rjavo obarvajo.
7. Ponudite v sendvičih, s solato, mlado čebulo, redkvicami in poljubnimi pomakami.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: enostavno in poceni, skuhano v pol ure
Datum Objave: 18.5.2020 ob 09:05