Odprta Kuhinja

Riževi polpeti so odlična priloga ali prigrizek

Odpri galerijo
A+   A-
Polpete postrezite s poljubnimi pomakami.



Izbrali smo polnozrnati riž, a brez skrbi glede časa kuhanja. Zelo hitro bo skuhan, če ga boste namočili čez noč.

Sestavine


Za približno 8 polpetov.

  • 250 g polnozrnatega riža

  • 100 g sončničnih semen

  • 4 stroki česna

  • manjša čebula

  • korenček

  • 150 g kuhanega fižola

  • 2 žlici kvasovih kosmičev

  • 50 g ovsenih kosmičev (morda tudi več)

  • 2 žlici koruznega škroba

  • pol žličke mlete kumine

  • pol žličke mletega koriandra

  • žlica sojine omake

  • sol in poper


Priprava


1. Riž skuhajte al dente. Če je prej namočen, je kuhan v približno dvajsetih minutah. Vsa voda naj izpari.

2. V kavnem mlinčku zmeljite ovsene kosmiče. V sekljalniku zmeljite sončnična semena, nariban korenček in kuhan fižol. Masa naj ne bo gladka, bolj v koščkih.

3. Zmešajte z vsaj malo ohlajenim rižem, začimbami, kvasom, sojino omako, solite in poprajte.

4. Dodajte toliko mletih ovsenih kosmičev, da lahko oblikujete polpete.

5. Zlagajte jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in postavite v hladilnik za vsaj eno uro.

6. Pecite 10 minut v ogreti pečici (200 stopinj), obrnite jih in pecite še 10 minut, da se lepo rjavo obarvajo.

7. Ponudite v sendvičih, s solato, mlado čebulo, redkvicami in poljubnimi pomakami.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: enostavno in poceni, skuhano v pol ure
Datum Objave: 18.5.2020 ob 09:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: