Odprta Kuhinja

Rulada z jagodami

FOTO: Angelika Heine/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Ta sočna sladica, ki očara z okusom in videzom, je najboljša pregreha v obdobju, ko zorijo jagode.

Rulada je preprosta, a zanimiva in na pogled privlačna sladica, ki jo pripravimo s poljubnimi nadevi, osnovna je zgolj premazana z marmelado. Premažemo jo lahko s sladko smetano, tudi kislo ali pa maskarponejem. Biskvit pripravimo po klasičnem receptu, po katerem zmešamo toliko žlic moke in sladkorja, kolikor smo uporabili jajc. Če želimo, da bo bolj rahel, del moke nadomestimo s koruznim škrobom.

Sestavine

Za 4 osebe.

  • 8 žlic sladkorja
  • 8 žlic moke
  • 8 jajc
  • 1 žlica olja (ali rezina masla)
  • ščepec soli
  • 0,5 kg jagod
  • 3 žlice jagodne marmelade
  • 2,5 dcl sladke smetane

Priprava

  1. Pečico vključimo na 180 stopinj.
  2. Ločimo rumenjake od beljakov. V večji skledi penasto umešamo sladkor in rumenjake, v drugi stepemo sneg in mu proti koncu stepanja dodamo ščepec soli.
  3. Dodamo polovico moke in malo snega ter ročno zmešamo v gladko maso. Dodamo drugo polovico moke in še malo snega, ponovimo postopek. Na koncu rahlo vmešamo preostanek snega.
  4. Testo enakomerno razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Debelina naj bo dober centimeter.
  5. Pečemo približno dvajset minut.
  6. Medtem stepemo smetano in očistimo ter narežemo jagode.
  7. Pečen biskvit zvrnemo na peki papir, ki smo ga potresli s sladkorjem v prahu, ter malo ohladimo. Na tanko ga premažemo z marmelado in stepeno smetano ter potresemo z narezanimi jagodami. S pomočjo peki papirja tesno zvijemo in potresemo s sladkorjem v prahu. Okrasimo z jagodami.

Priporočamo še: Kako prepoznamo lokalno pridelane jagode

Datum Objave: 23.5.2024 ob 07:05

Več iz te teme:

ruladajagodeJagodna rulada

Naročite se na e-novice:

Alenka Kociper