Biskvit na žlice: puhasta rulada z jogurtom

Mehko in sočno razvajanje z okusom po vrtnicah.

Rulada je hitra rešitev za sladkanje, vse skupaj pa lahko še pohitrite, če biskvitno testo uporabite tako, da ga natrgate na koščke in naredite zloženko v kozarcu. Pomembno je le, da na dno namažete malo dobre marmelade.

Biskvit

  • 6 jajc
  • 6 žlic moke
  • 6 žlic sladkorja
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • žlica vode
  • noževa konica soli

Nadev

  • 300 g ovčjega jogurta (tip grški jogurt)
  • 150 ml sladke smetane
  • 250 g maskarponeja
  • 50 g marcipanove mase
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 pesti nasekljanih vrtničnih lističev
  • 1–2 stroka burbonske vanilje
  • lupinica 1 velike bio pomaranče
  • listič želatine

Priprava

1. Pripravimo klasičen pekač iz pečice in ga obložimo s peki papirjem, pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Želatino namočimo v mrzlo vodo za 5 minut.

3. Vse sestavine za nadev pomešamo med seboj, le vrtnične liste in 0,5 dl smetane damo na stran. Smetano segrejemo, dodamo ožet list želatine in premešamo, da se stopi. Ko se malo ohladi, dodamo v preostalo kremo.

4. Za biskvit jajca ločimo. Beljake solimo in stepemo v sneg.

5. Rumenjake in sladkor stepemo, dodamo moko s pecilnim praškom in vodo ter zmešamo. Na koncu dodamo sneg beljakov in testo vlijemo v pekač.

6. Pečemo 12 minut. Še topel biskvit zvijemo s peki papirjem v rulado in pustimo 2–3 minute, potem odvijemo in odstranimo peki papir. Biskvit preložimo na drug peki papir.

7. Biskvitno testo namažemo z jogurtovim nadevom, potresemo z lističi vrtnice ter zvijemo in postavimo v hladilnik.

Priporočamo še: Obrnjena rulada, ki postane vertikalna torta (VIDEO)
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana