
Popolna inovacija!
Sestavine
– 6 jajc
– 6 žlic sladkorja
– 7 žlic mletih mandljev
– žlica vode
– lupinica limone
Preberite tudi: 6 zabavnih dejstev o mačehah
Nadev
– 15 cvetov regrata, 250 g maskarponeja
– 200 ml stepene sladke smetane
– 1–2 žlici regratovega sirupa
– 3 žlice arašidovega masla
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj in klasičen plitvi pekač obložimo s peki papirjem.
2. Jajca ločimo in iz beljakov stepemo sneg.
3. Rumenjakom dodamo sladkor in penasto vmešamo, nato med rahlim mešanjem dodamo mlete mandlje, pecilni prašek, vodo in limonino lupinico, nazadnje še beljakov sneg. Testo vlijemo na pekač in pečemo 13 minut na 200 stopinjah. Testo s papirjem vred zvijemo v rulado, čez čas pa še toplo odvijemo in odstranimo papir.
4. Regratove cvetove osmukamo tako, da dobimo le rumene listke.
5. Za nadev premešamo med seboj sestavine in premažemo biskvitno testo, zvijemo v rulado in postavimo v hladilnik.
6. Po želji povrhu okrasimo s prelivom iz bele čokolade.
Fotografija: Eva Legiša