Rulada z regratom in arašidovim maslom

Popolna inovacija!

Sestavine

– 6 jajc
– 6 žlic sladkorja
– 7 žlic mletih mandljev
– žlica vode
– lupinica limone

Preberite tudi: 6 zabavnih dejstev o mačehah

Nadev
– 15 cvetov regrata, 250 g maskarponeja
– 200 ml stepene sladke smetane
– 1–2 žlici regratovega sirupa
– 3 žlice arašidovega masla

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj in klasičen plitvi pekač obložimo s peki papirjem.

2. Jajca ločimo in iz beljakov stepemo sneg.

3. Rumenjakom dodamo sladkor in penasto vmešamo, nato med rahlim mešanjem dodamo mlete mandlje, pecilni prašek, vodo in limonino lupinico, nazadnje še beljakov sneg. Testo vlijemo na pekač in pečemo 13 minut na 200 stopinjah. Testo s papirjem vred zvijemo v rulado, čez čas pa še toplo odvijemo in odstranimo papir.

4. Regratove cvetove osmukamo tako, da dobimo le rumene listke.

5. Za nadev premešamo med seboj sestavine in premažemo biskvitno testo, zvijemo v rulado in postavimo v hladilnik.

6. Po želji povrhu okrasimo s prelivom iz bele čokolade.

Fotografija: Eva Legiša

Poizkusite še: Kako izbrati najboljše šparglje
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana