Odprta Kuhinja

Rustikalna pita z zelenjavo

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Odlično kosilo, ki ne zahteva veliko spretnosti. Jed je odlična tudi hladna, primerna je za piknike in za s seboj.


Sestavine za dva


- 50 g fižola
- manjši jajčevec
- manjša bučka
- čebula
- 3 stroki česna
- paradižnik
- žlička suhega origana, vejica sveže bazilike
- oljčno olje
- sol in poper

Testo
- 100 g pirine moke
- 100 g bele pšenične moke
- 50 ml oljčnega olja
- sol

Priprava


1. Začnete z nadevom, ker je treba najprej namočiti fižol (najlažje čez noč, če je vroče, v hladilniku) in ga naslednji dan skuhati.

2. Za testo v skledi zmešate vse sestavine, da nastanejo grobe drobtine. Nato po žličkah dodajate vodo, samo toliko, da ga lahko ugnetete, naj bo še vedno malo drobljivo. Če bo vode preveč, bo pečeno gumijasto namesto krhko, kar si želimo. Ugneteno testo pustite v pokriti skledi in postavite v hladilnik.

3. Za nadev narežete jajčevec in bučko na manjše kocke. Nasekljajte čebulo. Paradižnik narežete na kocke in takoj zmešate z nasekljanim česnom in baziliko, da se marinira. Na olju kratko popražite čebulo, dodate jajčevce in jih popečete, da se napol zmehčajo. Dodate bučke, sol, poper, origano in pražite ob stalnem mešanju, da se jajčevci do konca zmehčajo (bučke lahko ostanejo malo čvrste). Dodate mariniran paradižnik in povrete, da je nadev gost.

4. Vključite pečico na 180 stopinj. Testo na peki papirju razvaljate v krog, na sredo nadevate zelenjavo in robove testa zavihate. S papirjem vred preložite na raven pekač in pečete v ogreti pečici 20 minut, ko se rob pite začne barvati.
Priporočamo še: Porabite star kruh in paradižnike v tej odlični solati panzanella
Datum Objave: 9.9.2019 ob 08:09

Več iz te teme:

brezmesne jedipitazelenjavatesto

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja