S to sestavino, ki jo sicer uporabimo kot namaz, bo kosilo v hipu nared
Odpri galerijo
A+ A-
Obstajajo ljudje, ki od bakalarja bežijo z zatisnjenim nosom, in obstajamo ljudje, ki si to pretolčeno polenovko na debelo mažemo na beli istrski kruh. Ko bakalar vmešaš v fuže, nastane kremna poslastica z ukročeno aromo, ki ne navduši le ljubiteljev tega ribjega namaza, temveč tudi marsikaterega nenavdušenca.
Fuži z bakalarjem
Za dva.
- 250 g fužev
- žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 12 inčunov
- 4 zvrhane žlice bakalarja na belo
- žlica sesekljanega svežega peteršilja
- 0,5 dl vina
- sol, poper, limona
Priprava
1. Fuže skuhamo al dente (kako minuto manj od navedenega trajanja kuhe) v soljeni vodi.
2. Medtem v ponvi na žlici oljčnega olja prepražimo sesekljan česen in na drobno narezane inčune. Ko česen zadiši, v ponev vlijemo 50 ml vina in počakamo, da se pokuha.
3. Fuže v ponev prestavimo s penovko, vodo pa prihranimo.
4. Primešamo 4 zvrhane žlice bakalarja.
5. Dodamo 1–2 žlici limonovega soka in drobno nastrgano lupinico pol limone.
6. Prilijemo toliko vode, v kateri so se kuhali fuži, da postanejo precej sočni.
7. Fuže z bakalarjem solimo in popramo po okusu, pred postrežbo jih posujemo še z žlico sesekljanega svežega peteršilja.
Priporočamo še: Hobotnica kot pod peko: ne izpusti te iz svojih okusnih lovk
Datum Objave: 28.6.2022 ob 09:06