Odprta Kuhinja

S to sestavino, ki jo sicer uporabimo kot namaz, bo kosilo v hipu nared

Odpri galerijo
A+   A-
Obstajajo ljudje, ki od bakalarja bežijo z zatisnjenim nosom, in obstajamo ljudje, ki si to pretolčeno polenovko na debelo mažemo na beli istrski kruh. Ko bakalar vmešaš v fuže, nastane kremna poslastica z ukročeno aromo, ki ne navduši le ljubiteljev tega ribjega namaza, temveč tudi marsikaterega nenavdušenca.


Fuži z bakalarjem


Za dva.

  • 250 g fužev

  • žlica oljčnega olja

  • 2 stroka česna

  • 12 inčunov

  • 4 zvrhane žlice bakalarja na belo

  • žlica sesekljanega svežega peteršilja

  • 0,5 dl vina

  • sol, poper, limona


Priprava


1. Fuže skuhamo al dente (kako minuto manj od navedenega trajanja kuhe) v soljeni vodi.

2. Medtem v ponvi na žlici oljčnega olja prepražimo sesekljan česen in na drobno narezane inčune. Ko česen zadiši, v ponev vlijemo 50 ml vina in počakamo, da se pokuha.

3. Fuže v ponev prestavimo s penovko, vodo pa prihranimo.

4. Primešamo 4 zvrhane žlice bakalarja.

5. Dodamo 1–2 žlici limonovega soka in drobno nastrgano lupinico pol limone.

6. Prilijemo toliko vode, v kateri so se kuhali fuži, da postanejo precej sočni.

7. Fuže z bakalarjem solimo in popramo po okusu, pred postrežbo jih posujemo še z žlico sesekljanega svežega peteršilja.
Priporočamo še: Hobotnica kot pod peko: ne izpusti te iz svojih okusnih lovk
Datum Objave: 28.6.2022 ob 09:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: