Sadno usnje z ginom in užitnimi cvetovi
A+ A-
Boreč (borago) so že od nekdaj dodajali alkoholni pijači, imenovani Pimm's, ki izvira iz pokrajine Kent na jugovzhodu Anglije. Kentu pravijo vrt Anglije, s svojimi griči precej spominja na Dolenjsko. Kakor je Pimm's podoben ginu in vsebuje veliko sadja, sem tudi ta recept oblikovala tako, da združuje sadje, gin in boreč. Cvetovi boreča s sušenjem ohranijo lepo barvo. Sveži so modri, po sušenju pa postanejo roza.
Sestavine
- 200 g jabolk
- 200 g hrušk
- 1 dl gina, ščepec soli
- pest cvetov boreča
Priprava
1. Za ta recept so najbolj primerna sladka jabolka (npr. sorte gala ali jonagold) in hruške.
2. V blenderju zmešamo vse sestavine.
3. Zmes vlijemo na pladenj za sušenje ter po njej razporedimo cvetove užitnih rastlin. Izbiramo rastline, katerih cvetovi pri sušenju ohranijo lepo barvo. To so vrtnice, boreč, ognjič, regrat, detelja, grabljišče, vijolice, mačehe, slezenovec in mnoge druge.
4. Sušimo na podoben način kot koprivno usnje.
Poizkusite še: Po korakih: puhasti rogljički s šunko in sirom
Datum Objave: 4.10.2019 ob 14:10