Sardele s kremo iz kozjega sira in maskarponeja

Kaj pravite na to toplo predjed?

Sestavine

– 6 sardel brez glav in drobovja
– 100 g mladega kozjega sira
– 50 g maskarponeja
– sol, beli poper
– 2 jajci, moka
– domače drobtine iz sredice kruha

Priprava

1. Najprej pripravimo nadev: kozji sir na drobno naribamo, dodamo maskarpone, začinimo s poprom in soljo ter vse dobro premešamo.

2. Sardele očistimo in jih razpremo, tako da odstranimo hrbtenico.

3. Iz nadeva pripravimo žličnike, pomagamo si s kavno žličko. Po enega položimo na razprto sardelo in oblikujemo zvitke. Zvijati začnemo na vrhu sardele in nadaljujemo proti repu. Nadev bo zadržal obliko zvitka, spenjati ni treba.

4. Zvitke paniramo: povaljamo jih v moki, pomočimo v stepenem jajcu in posujemo z domačimi drobtinami iz sredice kruha.

5. Nadevane sardele ocvremo v olju in še tople postrežemo.

Fotografija: Rok Jurman, Voranc Vogel

Recept: Marja Černe

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana