Brezmesne sarme z ingverjem

Balkan se spogleduje s Kitajsko.

Sestavine

– velika korenina svežega ingverja
– 3 stroki česna
– 1 bela čebula
– 1 glava kislega zelja
– skodelica kislega zelja
– skodelica riža
– 1,5 zavitka tofuja
– sol, poper
– maščoba

Priporočamo še: TOP 10 receptov s kislim zeljem

Priprava

1. Fino nastrgamo kar zajetno korenino ingverja, nato posebej še česen in čebulo. Zeljne liste splaknemo pod tekočo vodo.

2. Za nadev na česnu in olju prepražimo riž in nadrobljen tofu, dodamo polovico nastrganega ingverja, solimo, popramo in po želji začinimo s pikantnim čilijem. Na vsak zeljni list damo dve žlici nadeva, čezenj potresemo sesekljano čebulo in zavijemo v ruladico.

3. V večji posodi segrejemo ingverjevo olje ali kokosovo maščobo in vanjo naložimo sarmice. Med plastmi posujemo preostali nariban ingver, na vrhu naj bo plast kislega zelja. Zalijemo z vodo in dušimo na šibkem ognju dobro uro in pol.

Priporočamo še: Zvitki iz rdečega zelja

Recept in fotografija: Maja Apih

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana