Odprta Kuhinja

Sendvič z jurčki, jajci in kapucinko

A+   A-
Nasitna malica za delovni dan.


Sestavine


- 2 rezini domačega kruha (ne preveč tanki)
- 3 srednje veliki jurčki
- veliko jajce
- manjši list kapucinke
- 2 cvetova kapucinke
- pol stroka česna
- majhen zelo zrel paradižnik
- sol, poper, oljčno olje

Priprava


1. Jurčke narežemo na rezine in jih na olju na hitro popražimo oz. popečemo. Proti koncu dodamo česen in solimo.

2. Jajce razžvrkljamo in v majhni ponvi spečemo, da že malo zakrkne, na koncu vmešamo nasekljan list kapucinke, solimo in popramo.

3. Kruh popečemo z obeh strani, stisnemo paradižnik in z »vsebino« namažemo tisto stran popečenega kruha, ki jo bomo obložili. Nato ga obložimo z jajčkom, povrhu razporedimo popečene jurčke in list kapucinke, ki ga lahko natrgamo kar z rokami.

4. Ponudimo ob kozarcu piva.
Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 27.9.2018 ob 08:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: