Sendvič z jurčki, jajci in kapucinko

Nasitna malica za delovni dan.

Sestavine

– 2 rezini domačega kruha (ne preveč tanki)
– 3 srednje veliki jurčki
– veliko jajce
– manjši list kapucinke
– 2 cvetova kapucinke
– pol stroka česna
– majhen zelo zrel paradižnik
– sol, poper, oljčno olje

Priprava

1. Jurčke narežemo na rezine in jih na olju na hitro popražimo oz. popečemo. Proti koncu dodamo česen in solimo.

2. Jajce razžvrkljamo in v majhni ponvi spečemo, da že malo zakrkne, na koncu vmešamo nasekljan list kapucinke, solimo in popramo.

3. Kruh popečemo z obeh strani, stisnemo paradižnik in z »vsebino« namažemo tisto stran popečenega kruha, ki jo bomo obložili. Nato ga obložimo z jajčkom, povrhu razporedimo popečene jurčke in list kapucinke, ki ga lahko natrgamo kar z rokami.

4. Ponudimo ob kozarcu piva.

Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed