Sendvič z jurčki, jajci in kapucinko

Nasitna malica za delovni dan.

Sestavine

– 2 rezini domačega kruha (ne preveč tanki)
– 3 srednje veliki jurčki
– veliko jajce
– manjši list kapucinke
– 2 cvetova kapucinke
– pol stroka česna
– majhen zelo zrel paradižnik
– sol, poper, oljčno olje

Priprava

1. Jurčke narežemo na rezine in jih na olju na hitro popražimo oz. popečemo. Proti koncu dodamo česen in solimo.

2. Jajce razžvrkljamo in v majhni ponvi spečemo, da že malo zakrkne, na koncu vmešamo nasekljan list kapucinke, solimo in popramo.

3. Kruh popečemo z obeh strani, stisnemo paradižnik in z »vsebino« namažemo tisto stran popečenega kruha, ki jo bomo obložili. Nato ga obložimo z jajčkom, povrhu razporedimo popečene jurčke in list kapucinke, ki ga lahko natrgamo kar z rokami.

4. Ponudimo ob kozarcu piva.

Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana