
Nasitna malica za delovni dan.
Sestavine
– 2 rezini domačega kruha (ne preveč tanki)
– 3 srednje veliki jurčki
– veliko jajce
– manjši list kapucinke
– 2 cvetova kapucinke
– pol stroka česna
– majhen zelo zrel paradižnik
– sol, poper, oljčno olje
Priprava
1. Jurčke narežemo na rezine in jih na olju na hitro popražimo oz. popečemo. Proti koncu dodamo česen in solimo.
2. Jajce razžvrkljamo in v majhni ponvi spečemo, da že malo zakrkne, na koncu vmešamo nasekljan list kapucinke, solimo in popramo.
3. Kruh popečemo z obeh strani, stisnemo paradižnik in z »vsebino« namažemo tisto stran popečenega kruha, ki jo bomo obložili. Nato ga obložimo z jajčkom, povrhu razporedimo popečene jurčke in list kapucinke, ki ga lahko natrgamo kar z rokami.
4. Ponudimo ob kozarcu piva.
Poizkusite še: Jušni gobovi cmočki
Fotografija: Eva Legiša