Štirje recepti za sezono ameriških borovnic

Drobcene gozdne so že izginile, ameriške borovnice pa prav zdaj najbolj bohotno sklanjajo veje k tlom, obložene z debelimi, slastnimi sadeži.

Sezona v osrednjem delu Slovenije ponavadi traja vse od 20. junija do 20. avgusta. Večinoma si jih privoščimo kar tako, da jih zobamo eno po eno. Kaj pa, če bi poskusili z njimi nekoliko povzdigniti peko peciva? Štiri ideje, ki so bile všeč nam. Sporočite, kako so bile vam.

1. Borovničeva pita z maskarponejem in čokoladno smetano

Upoštevajte, da se ohlaja kakšnih 12 ur …

2. Sirova tortica z borovnicami

Pripravite v hipu, ohlajate pa kar dolgo, do 5 ur.

3. Pirine palačinke z rožičevo moko in borovnicami

Priprava ni hudo zahtevna in dolga: 30 minut!

4. Kolač s slivami in borovnicami

Čas, ko se sadeža srečata: eden v prihajanju, drugi v odhajanju. Lahka priprava, ura in 15 minut časa.

Foto: Stockfood

Preverite še: Malinov presni cheesecake

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.