Široki rezanci s slivami in kardamomom

Zagotovo se bo ta jed pogosto znašla v vaši pečici.

Namig pred začetkom: Namenoma nismo dodali sladkorja in ta recept pustili »odprt«: take rezance lahko ponudite tako s sladkorjem kot ob solati. Okus je precej odvisen od vrste sliv, bolj aromatične so, boljša bo jed.

Sestavine

  • 360 g svežih sliv
  • 300 g širokih rezancev
  • sol
  • 30 masla
  • 150 ml mleka
  • 90 g kisle smetane
  • 2 jajci
  • ščepec mletega kardamoma

Priprava

1. Široke rezance skuhamo v slani vodi. Kuhamo jih minuto manj, kot je navedeno v navodilih, da ostanejo čvrsti.

2. Slive očistimo in narežemo na četrtine, če so velike, pa še na manjše koščke.

3. Pečico vključimo na 200 stopinj.

4. Kuhane rezance odcedimo in stresemo nazaj v lonec ter vmešamo maslo in slive, nato vse skupaj pretresemo v pekač.

5. Jajca, smetano, mleko in kardamom pomešamo med seboj ter prelijemo rezance. Pekač postavimo v pečico za približno 15–20 minut.

Široki rezanci s slivami in kardamomom
Priporočamo še: Ocvrti kaneloni, kot jih še ne poznate
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed