Škotske mesne kroglice s pivsko omako

Luka je tokrat pripravil škotska jajca s Hoppy majonezo.

Sestavine:

  • 6 prepeličjih jajc
  • 1 mehka klobasa (kakšna sorodnica pečenice)
  • 2 vejici svežega timijana
  • 3 velika jajca
  • 100 g drobtin
  • 0,6 l sončničnega olja
  • steklenička lagerja Union Hoppy
  • 3 rezine slanine
  • sol/poper
  • čili

Postopek:

Gumb ne pečici obrnemo na 180 stopinj.

V mali kozici zavremo vodo, nato vanjo previdno postavimo prepeličja jajca in jih kuhamo v vreli vodi približno dve minuti. Previdno jih vzamemo iz vrele vode, ohladimo in jih še bolj previdno olupimo.

Klobaso obrežemo in notranje meso stisnemo v skledo, dodamo narezan timijan.

Pripravimo sestavine za cvrtje. V plitvi skledi stepemo kokošje jajce, v drugo pa damo drobtine.

Mešanico za klobase razdelimo na enakomerne kose (kolikor prepeličjih jajc imamo), nato oblikujemo maso okoli jajc in jih previdno zavijemo v kroglice. Vsako kroglico povaljamo v stepenem jajcu, nato v drobtinah, dokler niso popolnoma prekrite.

Slanino popečemo, da postane hrustljava, in jo odcedimo, da ni preveč mastna. V visoki posodi naredimo jajčno majonezo in vanjo na koncu dodamo slanino.

Končno odpremo lager Union Premium Hoppy. Malo se odžejamo, ne preveč. Čim več piva iz steklenice vlijemo v ponev in počasi povremo. Ga reduciramo. Po potrebi dodamo malo koruznega škroba, da dobimo želatinasto zmes.

Pivsko omako pustimo, da se malo ohladi, in jo nato dodamo v jajčno majonezo.

V globoki ponvi segrejemo olje na 180, ko je segreto, ocvremo kroglice do zlatorumene barve. Previdno jih vzamemo iz vrelega olja in odcedimo na kuhinjskem papirju.

Končno kroglice položimo v segreto pečico in jih pečemo 5 minut. Postrežemo jih skupaj s pivskim namazom. Za optimalno sladko-grenko eksplozijo k jedi postrežemo lager Union Premium, če le gre, v skrbno zbranih kozarcih. Tako po grlu lepše steče.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana