Skrivnost breskove marmelade trenutno najbolj popularne londonske slaščičarke

Presenečeni boste, kaj lahko izboljša marmelado.

Govorimo o Claire Ptak, ki je vse od kraljeve poroke Meghan in Harryja najbolj oblegana v Londonu. V svoji domačno opremljeni slaščičarni z rustikalnim pridihom se sama loti tudi pripravkov, kot je marmelada, zato smo poiskali njen recept za trenutku primerno breskovo različico, v katero za boljši okus skrije nekaj listov drevesa tega sadeža. Zakaj? Ptakova v svoji knjigi The Violet Bakery Cookbook, ki jo lahko naročite tukaj, razkriva, da tako pridobi na kompleksnosti in globini okusa, saj imajo listi aromo mandljev. Če na vašem vrtu niste zasadili breskve, pa lahko zelenje nadomestite s kančkom mandljevega izvlečka. In kako mojstrica skuha marmelado?

Priporočamo še: Breskova marmelada s sivko

Sestavine za 2 velika kozarca

– 500 g breskev
– 400 g sladkorja
– sok 1 limone
– ščep soli
– pest listov breskve

Priprava

1. Breskve izkoščičimo in narežemo na četrtine. Sadežev ne lupimo.

2. Sadje odlagamo v posodo z debelim dnom, v kateri bomo kuhali marmelado, ga posujemo s sladkorjem in počakamo približno eno uro.

3. V lonec dodamo še vse ostale sestavine (razen listja). Ne pozabite na preostali sladkor! Postavimo na srednje močan ogenj in neprestano mešamo z leseno kuhalnico, da se sladkor raztopi. Prenehamo z mešanjem in vremo 30 minut.

4. Dodamo še liste in kuhamo 15 minut oziroma toliko časa, da se marmelada zgosti. Liste odstranimo.

5. Marmelado prelijemo v sterilizirane kozarce, jih tesno zapremo in hranimo v hladilniku kakšen mesec.

Priporočamo še: Odličen recept za poročno torto Meghan in Harryja

Fotografija: Thinkstock

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana