Skrivnost za najbolj hrustljavi krompir iz pečice (z receptom)

Preden naslednjič v pečico potisnete pekač s krompirjem, preberite te namige. Preverjeno, to bo vaš najljubši recept.

Ta teden kuhamo po novi kuharski knjigi Epic 30-minute roasts Maje in Jerneja Zvera, v kateri se osredotočata na vrhunsko pripravljene jedi iz pečice, za katere boste porabili le 30 minut. Pred dnevi smo z vami podelili recept za odlične piščančje polovičke, z njima pa smo se v kratkem pogovoru osredotočili tudi na sestavino in način priprave, ki ju imate najraje. Krompir iz pečice.

Kako bo zares hrustljav?

1. Krompir najprej olupimo, narežemo in skuhamo v osoljeni vodi.

2. Odcedimo ga in počakamo, da para izpari.

3. Krompirju dodamo drobtine.

4. Ne pečemo ga na papirju za peko, ampak na dobro namaščenem pekaču.

Hrustljav krompir iz pečice

  • 900 g krompirja za pečenje, narezanega na 2 cm velike kose
  • 2 žlici oljčnega olja
  • žlica drobtin
  • sol

Priprava

1. Pečico segrejemo na 250 stopinj, rešetko pa postavimo na najvišje vodilo. Pekač dobro namastimo.

2. V kozico z vrelo soljeno vodo damo krompir in ga kuhamo 6–8 minut na zmernem ognju oziroma tako dolgo, da se deloma skuha. Odcedimo ga in pustimo na cedilu 2 minuti, da izpari še nekaj pare.

3. Krompir stresemo na pripravljen pekač. Pokapamo ga z oljčnim oljem, potresemo z drobtinami in dobro premešamo, da se enakomerno razporedijo po krompirju. Postavimo v pečico in pečemo 13–15 minut pri 250 stopinjah, vmes enkrat premešamo.

4. Nato vključimo veliki žar v pečici in pečemo še 5 minut oziroma dokler ni krompirček zlato zapečen in hrustljav.

5. Vzamemo ga iz pečice, solimo in postrežemo.

Recept in fotografije: Jernej Kitchen, Epic 30-minute roasts

Priporočamo še: VIDEO: Mandljeva torta, ki je nared brez drame
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed