Skutna torta z gozdnimi sadeži

Odpri galerijo
A+ A-
Še ena slastna različica skutnih tort, kot jo pripravi Petra Sodja.
Sestavine za tortni model premera 20 cm (6-8 kosov)
Osnova
- 150 g datljev, 100 g mandljev, 50 g kokosa, lupinica limone
- nadev iz gozdnih sadežev
- 200 g odmrznjenih mešanih gozdnih sadežev (lahko uporabite sveže sadje, ki ga samo razporedite po dnu torte)
- 2 žlici sladkorja, list želatine
Krema
- 200 g pasirane skute, 50 g lahkega kremnega sira
- 60 g jogurta, 100 g sladke smetane
- 3 listi želatine, malo burbonske vanilje
- čokoladni obliv
- 100 g sladke smetane, 100 g čokolade
Priprava
1. Datlje namočimo v mlačni vodi 30 minut pred pripravo.
2. V blenderju zmeljemo datlje, mandlje in kokos, dodamo še limonino lupinico. Zmes se mora dati oblikovati z rokami (po občutku lahko dodamo še malo kokosa ali limoninega soka).
3. Tortni model posujemo s kokosom. Obod obložimo s peki papirjem ali folijo, da se krema ne prime nanj. Zmes s prsti vtisnemo na dno modela.
4. Nadev: želatino pripravimo po navodilih z ovitka. Gozdne sadeže pokuhamo in dodamo ožeto želatino, da se raztopi. Ohladimo, da se strdi. Enakomerno porazdelimo po dnu.
5. Krema: zmešamo skuto, kremni sir in jogurt. Želatino pripravimo po navodilih z ovitka. Raztopimo jo v mleku (približno 50 ml) in počasi vmešamo v skutno kremo. Nežno dodamo še stepeno sladko smetano. Vlijemo na gozdne sadeže in pogladimo. Za 4 ure postavimo v hladilnik.
6. V posodi, na katero se prilega manjša skledica, zavremo malo vode za vodno kopel. V skledo vlijemo sladko smetano in počakamo, da se malo segreje. Dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Malo ohladimo. Čokoladni obliv prelijemo čez torto. Z žličko ga previdno potisnemo čez rob torte.
7. Dekoriramo s svežim sadjem in kokosom.
Priporočamo še: Presenečeni boste, katera je najbolj vroča pijača te sezone
Recept in fotografija: Petra Sodja, Pcakes
Datum Objave: 16.4.2018 ob 07:04